Yleistä

Sijainti

Museon osoite on Piispankatu 14, 20500 Turku. Museo sijaitsee lähellä Tuomiokirkkoa, keltaisessa puutalossa, Hus Lindman-ravintolaa vastapäätä ja kahvila Fikan vieressä. Museolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä, mutta Piispankadulla ja muilla sivukaduilla on sekä maksuttomia, että maksullisia pysäköintipaikkoja. Museon sisäänkäynti sijaitsee pihan puolella, Gadolinia-rakennuksen sisäänkäyntiä vastapäätä.

Saavutettavuus

Museohuoneet sijaitsevat kaikki yhdessä kerroksessa. Sisäänkäynnin edessä on portaat ja museohuoneiden oviaukoissa matalat kynnykset. Museoon on mahdollista tulla manuaalisen pyörätuolin ja avustajan kanssa. Myös rollaattorin tai pienet lastenrattaat voi tarvittaessa ottaa sisälle museoon. Museon henkilökunta avustaa mielellään tarvittaessa sisääntulossa.

pohjapiirros_fin

Valokuvaus museokäynnin aikana

Yksityishenkilöt saavat ottaa valokuvia Ett hem -museossa museokäyntinsä aikana. Valokuvia saa ottaa vain ei-kaupalliseen yksityiskäyttöön. Valokuvauksessa ei saa käyttää salamaa eikä jalustaa, eikä kuvaaminen saa aiheuttaa erityisjärjestelyitä tai häiritä muita museokävijöitä.

Muu valokuvaus

Jos haluat ottaa kuvia esimerkiksi lehtiartikkelia tai tieteellistä tutkimusta varten, otathan yhteyttä museon intendenttiin, Ulrika Gräggiin (ulrika.gragg(at)stiftelsenabo.fi tai puh. 020 786 1416). Emme järjestä esimerkiksi hää- tai henkilökuvausta, tai muuta studiokuvausta vastaavaa valokuvausta museossa.

Liikkuminen museossa

Museokäynnin aikana pyydämme vierailijoita käyttämään museon eteisestä saatavia kenkäsuojia. Osa museon huoneista on pieniä ja tämän takia pyydämme ilmoittamaan ryhmien vierailuista aina etukäteen. Museon kaikki esillä olevat esineet ovat museoesineitä, joihin ei saa koskea tai nojata. Museon kassalta voi pyytää mukaansa kokoontaitettavan tuolin, jos haluaa istua museokierroksen aikana.

 

Inlägget finns också på: Ruotsi