Joulu Ett Hem-museossa

julebild2Joulu Ett Hem-museossa

”Ett hem”-museo avaa ovensa joulun ajaksi, jolloin vietetään joulua 1900-luvun alkupuolen ja Jacobssonin perheen tapaan. Tietoja perheen joulun ja uudenvuoden vietosta on saatu m.m. perheen talouskirjoista, kirjeistä sekä suvun lastenlapsilta ja sukulaisilta. Museossa on esillä myös perinteisiä Lucia-pullia ja marsipaaniherkkuja. Salonkia koristaa aito joulukuusi, joka koristellaan perinteiseen tapaan joka vuosi.

Ruokasalin pöytä on katettu sinivalkoisella posliinilla ja lasi- ja tina-astiat täyttyvät joulun herkuilla, hedelmillä ja pähkinöillä. Uudenvuoden ruokalistat ja istumajärjestyskortit kertovat, ketkä ovat olleet vieraana ja mitä eri juhlissa on syöty ja juotu.

Joulu museossa 2018

Ett Hem -museossa vietetään joulua 1.-30.12.2018, jolloin museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-16. Maanantaisin museo on suljettu.

Museon ohjelma joulukuussa:

9.12. ja 16.12.2018

Jouluvalmisteluja Jacobssoneilla – historialliset hahmot valmistelevat joulua klo 12-16!
Unohda joulukiireet ja siirry ajassa taaksepäin 1900-luvun alkuun. Jacobssonien tunnelmallisessa kodissa valmistaudutaan joulun viettoon 9.12. ja 16.12., niin palvelijoiden kuin herrasväenkin toimesta.

 

Lisätietoja opastuksista ryhmille löydät täältä.

Inlägget finns också på: Ruotsi Englanti