Ett Hem -museo on suljettuna

Yleistä

Sijainti

Ett Hem -museo on suljettuna vierailijoilta. Syy museon kiinni olemiseen on naapurirakennus Gadolinian purku sekä kampusalueella tapahtuvat rakennustyöt. 

Museon osoite on Piispankatu 14, 20500 Turku. Museo sijaitsee lähellä Tuomiokirkkoa, keltaisessa puutalossa, Grädda-ravintolaa vastapäätä. Museolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä, mutta Piispankadulla ja muilla sivukaduilla on pysäköintipaikkoja. Museon sisäänkäynti sijaitsee sisäpihan puolella.

Esteettömyys

Museohuoneet sijaitsevat kaikki yhdessä kerroksessa. Sisäänkäynnin edessä on portaat ja museohuoneiden oviaukoissa matalat kynnykset. Museoon on mahdollista tulla manuaalisen pyörätuolin ja avustajan kanssa. Myös rollaattorin tai pienet lastenrattaat voi tarvittaessa ottaa sisälle museoon. Museon henkilökunta avustaa mielellään tarvittaessa sisääntulossa.

Pohjapiirros Ett Hem -museosta

Valokuvaus museokäynnin aikana

Yksityishenkilöt saavat valokuvata Ett Hem -museossa museokäyntinsä aikana. Valokuvia saa ottaa vain ei-kaupalliseen yksityiskäyttöön. Valokuvauksessa ei saa käyttää salamaa eikä jalustaa, eikä kuvaaminen saa aiheuttaa erityisjärjestelyitä tai häiritä muita museokävijöitä.

Muu valokuvaus

Jos haluat ottaa kuvia esimerkiksi lehtiartikkelia tai tieteellistä tutkimusta varten, otathan yhteyttä museoon: etthem(a)stiftelsenabo.fi, puh. 050 363 2982. Emme järjestä esimerkiksi hää- tai henkilökuvausta, tai muuta studiokuvausta museossa.

Liikkuminen museossa

Museokäynnin aikana pyydämme vierailijoita käyttämään museon eteisestä saatavia kenkäsuojia. Osa museon huoneista on pieniä ja tämän takia pyydämme ilmoittamaan ryhmien vierailuista aina etukäteen. Museon kaikki esillä olevat esineet ovat museoesineitä, joihin ei saa esimerkiksi koskea tai nojata. Museon kassalta voi pyytää mukaansa kokoontaitettavan tuolin, jos haluaa istua museokierroksen aikana.