10.05.2024

Museet Ett Hem öppnar sina dörrar igen den 15 maj 

Museet Ett Hem har nöjet att meddela att dörrarna öppnas för besökare den 15 maj. I museet kan man bekanta sig med inredningen och konsten i ett borgerligt hem från sekelskiftet 1900.

Museet har varit stängt sedan 2021 med anledning av byggarbete på granntomten.  

—  Vi är väldigt glada att äntligen öppna museet för allmänheten igen. Det ska bli roligt att se museibesökare i våra interiörer. Det här är en plats där konst och historia möts, och vi ser fram emot att igen kunna dela den upplevelsen med våra besökare, berättar museiamanuens Maria Solin

Under tiden museet varit stängt har delar av samlingen konserverats och museisamlingarna digitaliserats. Samlingarna finns nu tillgängliga i den nationella söktjänsten Finna och museets interiörer kan besökas digitalt på Digimuseet.  

—  Vi har arbetat mycket med samlingen och den digitala tillgängligheten under tiden museet varit stängt. Själva museihelheten är dock oförändrad, som sig bör, fortsätter Solin.  

Museet Ett Hem var ursprungligen konsul Alfred och Hélène Jacobssons privata hem som paret donerade till Stiftelsen för Åbo Akademi. Museets samlingar består bland annat av konst, textilier och porslin. Museets väggar pryds främst av sekelskifteskonst av bland andra Albert Edelfelt, Helene Schjerfbeck, Elin Danielson-Gambogi och Victor Westerholm

Museet Ett Hem är öppet för besökare från den 15 maj till den 29 september 2024.
 
Välkomna till museet Ett Hem!  

För mer information, vänligen kontakta: 
Maria Solin, museiamanuens  
tfn 050 363 2982 
maria.solin@stiftelsenabo.fi 
Museet Ett Hem, Biskopsgatan 14, Åbo 

Bokningar: 
etthem@stiftelsenabo.fi 
tfn 050 363 2982  

Museet Ett Hems öppettider 
15.5-29.9.2024 
onsdag-söndag, kl. 11-16  

Gruppbokningar utanför ordinarie öppettider.