10.05.2024

Ett Hem -museo avaa jälleen ovensa 15. toukokuuta 

Ett Hem -museolla on ilo ilmoittaa, että kotimuseon ovet avautuvat vierailijoille 15. toukokuuta. Museossa voi tutustua viime vuosisadan vaihteen porvariskodin sisustukseen ja taiteeseen.  

Piispankadulla sijaitseva Ett Hem -museo on ollut suljettuna vuodesta 2021 naapuritontilla tehtävien rakennustöiden vuoksi. 

– Olemme erittäin iloisia siitä, että voimme vihdoin avata museon jälleen yleisölle. On mukavaa nähdä museovierailijoita tiloissamme. Tämä on paikka, jossa taide ja historia kohtaavat, ja odotamme innolla, että voimme jälleen jakaa tämän kokemuksen vierailijoillemme, kertoo museoamanuenssi Maria Solin

Museon ollessa suljettuna osa kokoelmasta on konservoitu ja museokokoelmat on digitoitu. Kokoelmat ovat nyt saatavilla valtakunnallisessa Finna-hakupalvelussa, ja kotimuseon sisustukseen voi tutustua digitaalisesti Digimuseossa. 

– Olemme työskennelleet paljon kokoelman ja digitaalisen saavutettavuuden parissa museon ollessa suljettuna. Itse museon kokonaisuus on kuitenkin säilynyt muuttumattomana, kuten pitääkin, jatkaa Solin. 

Museo Ett Hem oli alun perin konsuli Alfredin ja Hélène Jacobssonin yksityiskoti, jonka pari lahjoitti Åbo Akademin säätiölle. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa taidetta, tekstiilejä ja posliinia. Museon seiniä koristavat pääasiassa vuosisadan vaihteen taiteilijoiden kuten Albert Edelfeltin, Helene Schjerfbeckin, Elin Danielson-Gambogin ja Victor Westerholmin teokset. 

Museo Ett Hem on avoinna vierailijoille 15. toukokuuta–29. syyskuuta 2024.

Tervetuloa Ett Hemiin!  

Lisätiedot:  
Maria Solin, museoamanuenssi  
puh. 050 363 2982 
maria.solin@stiftelsenabo.fi 
Ett Hem -museo, Piispankatu 14, Turku 

Varaukset
etthem@stiftelsenabo.fi  
puh. 050 363 2982 

Ett Hem -museon aukioloajat 
15.5.–29.9.2024 
ke-su, klo 11–16  

Ryhmävaraukset ovat mahdollisia normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.