Vieraile museossa virtuaalisesti

Siirry Digimuseoon

Tervetuloa kotimuseoon!

Ett Hem -museo (suomeksi koti) on konsuli Alfred Jacobssonin ja hänen vaimonsa Hélènen Åbo Akademin säätiölle lahjoittama kotimuseo. Museo avattiin yleisölle vuonna 1932 alkuperäisessä rakennuksessa Hämeenkadulla. Museo on vuodesta 1965 toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla. Museossa on esillä heidän keräämänsä taide-, esine- ja huonekalukokoelmat.

Museo Ett Hem on suljettuna vierailijoilta vuonna 2022. Syy museon kiinni olemiseen on naapurirakennus Gadolinian purku sekä kampusalueella tapahtuvat rakennustyöt. 

Museon historia

Turun tuomiokirkon takana, Piispankadulla sijaitsevassa tunnelmallisessa keltaisessa puutalossa, aika on pysähtynyt 1800- ja 1900-lukujen vaihteeseen. Ett Hem -museo on konsuli Alfred ja konsulinna Hélène Jacobssonin kotimuseo. Museo avattiin 1932 heidän kodissaan Turussa, osoitteessa Hämeenkatu 30. Jacobssonit lahjoittivat kotinsa Åbo Akademin säätiölle vuonna 1925. Vuodesta 1965 museo on toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla.

Lue lisää

Kokoelmat

Museossa on taide- ja esinekokoelmat sekä perittyjä ja Jacobssonin pariskunnan ostamia antiikkiesineitä. Museossa on esillä myös 1900-luvun alun sähkövalaisimia, sohvia ja erilaisia käyttöesineitä, jotka ovat osa museon nykyistä sisustusta.

Lue lisää
Oljemålning av häst som dricker ur en vattenpost vif Aura å strand

Tutustu taidekokoelmaan Finnassa

Museon taidekokoelmassa on öljyväritöitä, grafiikkaa, akvarelleja, pastelleja ja veistoksia. Suurin osa teoksista on maisemamaalauksia. Tutustu taidekokoelmaan Finnassa.

Siirry Finnaan

Ajankohtaista

90 vuotta Ett Hem -museon avaamisesta

Ett Hem -museo avattiin osoitteessa Hämeenkatu 30 sunnuntaina 29.5.1932. Tänään sunnuntaina 29.5.2022 on kulunut 90-vuotta Ett Hem -museon avaamisesta. Alfred...

Lue lisää 

Tervetuloa virtuaalivierailulle Ett Hem -museoon Digimuseossa

Ett Hem -museo juhlii 90-vuotista taivaltaan avaamalla virtuaalisen elämyksen verkkopalvelu Digimuseossa. Diginäyttelyssä vierailija voi tutkia Ett Hem -museota 360 asteen...

Lue lisää 

Teemu Kirjonen aloittaa elokuussa Åbo Akademin säätiön museojohtajana

Teemu Kirjonen Åbo Akademin säätiö on palkannut musiikin maisteri Teemu Kirjosen johtajaksi säätiön kolmelle museolle. Säätiön omistuksessa ovat museot Casa...

Lue lisää 
Katso kaikki