Ett Hem -museo on suljettuna

Vieraile museossa virtuaalisesti

Siirry Digimuseoon

Tervetuloa kotimuseoon!

Ett Hem -museo (suomeksi koti) on konsuli Alfred Jacobssonin ja hänen vaimonsa Hélènen Åbo Akademin säätiölle lahjoittama kotimuseo. Museo avattiin yleisölle vuonna 1932 alkuperäisessä rakennuksessa Hämeenkadulla. Museo on vuodesta 1965 toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla. Museossa on esillä heidän keräämänsä taide-, esine- ja huonekalukokoelmat.

Museo Ett Hem on suljettuna vierailijoilta. Syy museon kiinni olemiseen on naapurirakennus Gadolinian purku sekä kampusalueella tapahtuvat rakennustyöt. 

Ajankohtaista

 • Ajankohtaista | 02.02.2024

  Ett Hem -museo etsii kesäopasta

  Haemme kahta museo-opasta kesäkaudeksi 2024, yhtä Ett Hem -museoon Turkuun ja toista Casa Haartmaniin Naantaliin. Kummatkin museot ovat osa Åbo...

  Lue lisää 
 • Ajankohtaista | 20.12.2023

  Åbo Akademin säätiön museoille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti

  Åbo Akademin säätiön museoille – Sibelius-museolle, Ett Hem -museolle ja Casa Haartmanille – on 12.12.2023 myönnetty Suomen luonnonsuojeluliiton Ekokompassi-sertifikaatti. Sertifikaatti...

  Lue lisää 
 • Ajankohtaista | 12.12.2023

  Albert Edelfeltin Kesäiltana 140 vuotta

  Ett Hem -museon teos, Albert Edelfeltin maalaama Kesäiltana, täyttää 140 vuotta tänä syksynä. Tällä viikolla kerromme teoksesta ja sen synnystä....

  Lue lisää 
 • Katso kaikki

Museon historia

Turun tuomiokirkon takana, Piispankadulla sijaitsevassa tunnelmallisessa keltaisessa puutalossa, aika on pysähtynyt 1800- ja 1900-lukujen vaihteeseen. Ett Hem -museo on konsuli Alfred ja konsulinna Hélène Jacobssonin kotimuseo. Museo avattiin 1932 heidän kodissaan Turussa, osoitteessa Hämeenkatu 30. Jacobssonit lahjoittivat kotinsa Åbo Akademin säätiölle vuonna 1925. Vuodesta 1965 museo on toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla.

Lue lisää

Kokoelmat

Museossa on taide- ja esinekokoelmat sekä perittyjä ja Jacobssonin pariskunnan ostamia antiikkiesineitä. Museossa on esillä myös 1900-luvun alun sähkövalaisimia, sohvia ja erilaisia käyttöesineitä, jotka ovat osa museon nykyistä sisustusta.

Lue lisää
Oljemålning av häst som dricker ur en vattenpost vif Aura å strand

Tutustu taidekokoelmaan Finnassa

Museon taidekokoelmassa on öljyväritöitä, grafiikkaa, akvarelleja, pastelleja ja veistoksia. Suurin osa teoksista on maisemamaalauksia. Tutustu taidekokoelmaan Finnassa.

Siirry Finnaan

Museon sijainti

Museon osoite on Piispankatu 14, 20500 Turku. Museo sijaitsee lähellä Tuomiokirkkoa, keltaisessa puutalossa, Grädda-ravintolaa vastapäätä.