Ett Hem -museo on suljettuna vuonna 2023

Vieraile museossa virtuaalisesti

Siirry Digimuseoon

Tervetuloa kotimuseoon!

Ett Hem -museo (suomeksi koti) on konsuli Alfred Jacobssonin ja hänen vaimonsa Hélènen Åbo Akademin säätiölle lahjoittama kotimuseo. Museo avattiin yleisölle vuonna 1932 alkuperäisessä rakennuksessa Hämeenkadulla. Museo on vuodesta 1965 toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla. Museossa on esillä heidän keräämänsä taide-, esine- ja huonekalukokoelmat.

Museo Ett Hem on suljettuna vierailijoilta. Syy museon kiinni olemiseen on naapurirakennus Gadolinian purku sekä kampusalueella tapahtuvat rakennustyöt. 

Museon historia

Turun tuomiokirkon takana, Piispankadulla sijaitsevassa tunnelmallisessa keltaisessa puutalossa, aika on pysähtynyt 1800- ja 1900-lukujen vaihteeseen. Ett Hem -museo on konsuli Alfred ja konsulinna Hélène Jacobssonin kotimuseo. Museo avattiin 1932 heidän kodissaan Turussa, osoitteessa Hämeenkatu 30. Jacobssonit lahjoittivat kotinsa Åbo Akademin säätiölle vuonna 1925. Vuodesta 1965 museo on toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla.

Lue lisää

Kokoelmat

Museossa on taide- ja esinekokoelmat sekä perittyjä ja Jacobssonin pariskunnan ostamia antiikkiesineitä. Museossa on esillä myös 1900-luvun alun sähkövalaisimia, sohvia ja erilaisia käyttöesineitä, jotka ovat osa museon nykyistä sisustusta.

Lue lisää
Oljemålning av häst som dricker ur en vattenpost vif Aura å strand

Tutustu taidekokoelmaan Finnassa

Museon taidekokoelmassa on öljyväritöitä, grafiikkaa, akvarelleja, pastelleja ja veistoksia. Suurin osa teoksista on maisemamaalauksia. Tutustu taidekokoelmaan Finnassa.

Siirry Finnaan

Ajankohtaista

Ett Hem -museo osallistuu Varsinais-Suomen museoiden ilmastolupaus -hankeeseen

Ett Hem -museo osallistuu Åbo Akademin säätiön kahden muun museon, Sibelius-museon ja Casa Haartmanin kanssa Varsinais-Suomen museoiden ilmastolupaus -hankkeeseen. Hankkeessa...

Lue lisää 

Taidelaina Pariisiin

Ett Hem -museon maalaus, Gunnar Berndtsonin Puutarhaidylli, oli lainassa Château de Maisonsin näyttelyssä kesällä 2022. Château de Maisons on barokkilinna,...

Lue lisää 

Hopea- ja tinakokoelma julkaistu Finnaan

Ett Hem -museon hopea- ja tinakokoelma on digitoitu ja löytyy nyt hakupalvelu Finnasta Hopea- ja tinakokoelma sisältyy Alfred ja Hélène...

Lue lisää 
Katso kaikki

Museon sijainti

Museon osoite on Piispankatu 14, 20500 Turku. Museo sijaitsee lähellä Tuomiokirkkoa, keltaisessa puutalossa, Grädda-ravintolaa vastapäätä.