Museosta

Kesän 2024 aukioloajat

Ett Hem -museo on avoinna 15.5. – 29.9.

Keskiviikko – sunnuntai klo 11-16

Juhannuksena 21.-23.6 museo on kiinni

Yleisöopastuksia järjestetään aukiolopäivinä klo 11:15 ja 14:15. Opastusryhmien koko on 1-20 henkilöä ja opastukselle pääsee saapumisjärjestyksessä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Museossa on aina paikalla keskusteluopas, joka mielellään kertoo museosta kävijöille.

Pääsyliput

Aikuiset 5 €

Eläkeläiset ja työttömät 4 €

Lapset ja opiskelijat 2 €

Maksuvälineinä käyvät myös Museokortti, Smartum ja Epassi

Vapaa pääsy Pressi- ja ICOM-korteilla

Vapaa pääsy

Keskiviikko 29.5.2024 (museon avaamispäivä 29.5.1932)

Torstai 20.6.2024

Keskiviikko 31.7.2024 (Hélènen nimipäivä)

Lauantai 31.8.2024 (Pride ja Suomen luonnon päivä)

Tiistai 1.10.2024 (Säätiöpäivä)

Ryhmät

Ett Hem -museo ottaa vastaan ryhmiä 15.5. lähtien. Huomioithan että museon kesäkaudella ryhmäopastuksia on varattavissa vain museon aukioloaikojen ulkopuolella.

Ryhmähinnat: 3 € /hlö + opasmaksu 60 € (arkisin) / 80 € (pe klo 16 jälk., viikonloppuisin ja pyhinä). Ryhmävaraukset mieluiten kaksi viikkoa etukäteen.

Opastus kestää noin 45 minuuttia, mutta koko vierailuun kannattaa varata tunti.

Ryhmäkoko enintään 20 henkilöä.

Valitettavasti museo ei ole liikkumisesteetön.

Yhteystiedot

Kyselyt:
etthem@stiftelsenabo.fi
Puh. 050 363 2982

Museoamanuenssi Maria Solin:
maria.solin@stiftelsenabo.fi
Puh. 050 306 0998

Sijainti

Museo sijaitsee lähellä Tuomiokirkkoa osoitteessa Piispankatu 14, keltaisessa puutalossa, Grädda-ravintolaa vastapäätä. Museolla ei ole omaa asiakaspysäköintiä, mutta Piispankadulla ja muilla sivukaduilla on pysäköintipaikkoja. Museon sisäänkäynti sijaitsee sisäpihan puolella.

Esteettömyys

Museohuoneet sijaitsevat kaikki yhdessä kerroksessa. Sisäänkäynnin edessä on neljä porrasaskelmaa ja museohuoneiden oviaukoissa 3–5 senttimetrin korkuiset kynnykset. Museoon on mahdollista tulla manuaalisen pyörätuolin ja avustajan kanssa. Myös rollaattorin tai pienet lastenrattaat voi tarvittaessa ottaa sisälle museoon. Museon henkilökunta avustaa mielellään tarvittaessa sisääntulossa.

Pohjapiirros Ett Hem -museosta

Valokuvaus museokäynnin aikana

Yksityishenkilöt saavat valokuvata Ett Hem -museossa museokäyntinsä aikana. Valokuvia saa ottaa vain ei-kaupalliseen yksityiskäyttöön. Valokuvauksessa ei saa käyttää salamaa eikä jalustaa, eikä kuvaaminen saa aiheuttaa erityisjärjestelyitä tai häiritä muita museokävijöitä.

Muu valokuvaus

Jos haluat ottaa kuvia esimerkiksi lehtiartikkelia tai tieteellistä tutkimusta varten, otathan yhteyttä museoon: etthem(a)stiftelsenabo.fi, puh. 050 363 2982. Emme järjestä esimerkiksi hää- tai henkilökuvausta, tai muuta studiokuvausta museossa.

Liikkuminen museossa

Museokäynnin aikana pyydämme vierailijoita käyttämään museon eteisestä saatavia kenkäsuojia. Osa museon huoneista on pieniä ja tämän takia pyydämme ilmoittamaan ryhmien vierailuista aina etukäteen. Museon kaikki esillä olevat esineet ovat museoesineitä, joihin ei saa esimerkiksi koskea tai nojata. Museon kassalta voi pyytää mukaansa kokoontaitettavan tuolin, jos haluaa istua museokierroksen aikana.