Om museet

Sommaröppet 2024

Museet Ett Hem är öppet 15.5 – 29.9.

Onsdag – söndag kl. 11-16

På midsommaren 21.6-23.6 är museet stängt.

Biljetter

Vuxna 5 €

Pensionärer och arbetslösa 4 €

Barn och studerande 2 €

Det är möjligt att betala besöket med Museikort, Smartum och Epassi

Fritt inträde med Presskort och ICOM-kort

Specialdagar med fritt inträde

Onsdagen den 29.5.2024 (museets invigningsdag 29.5.1932)

Torsdagen den 20.6.2024

Onsdagen den 31.7.2024 (Hélènes namnsdag)

Lördagen den 31.8.2024 (Pride och Finska naturens dag)

Tisdagen den 1.10.2024 (Stiftelsedagen)

Gruppbokningar

Vi tar emot grupper från och med 15.5. Notera att man under sommarsäsongen kan boka gruppbesök bara utanför de reguljära öppethållningstiderna.

Priser för grupper: 3 €/pers. + guideavgift 60 € (vardagar) / 80 € (fre efter kl. 16, veckoslut och helgdagar). Gruppbokningar bör helst göras 2 veckor på förhand.

Max 20 personer/grupp.

Tyvärr är museet inte hinderfritt.

Kontakt

Förfrågningar:
etthem@stiftelsenabo.fi
Tfn 050 363 2982

Museiamanuens Maria Solin:
maria.solin@stiftelsenabo.fi
Tfn 050 363 2982

Hitta hit

Museet är beläget nära Åbo domkyrka på Biskopsgatan 14, i ett gult trähus mittemot restaurang Grädda. Museet har ingen egen parkering, men det finns parkeringsplatser både längs med Biskopsgatan och andra närliggande gator. Ingången till museet finns på gårdsidan.

Tillgänglighet

Museet ligger i ett plan på första våningen och inne i museet är trösklarna låga. Vid ingången fins en trappavsats med fyra trappsteg. Trösklarna inne i museet mellan rummen är 3–5 centimeter höga. Det är möjligt att besöka museet med manuell rullstol med hjälp av en assistent och att ta in en rollator eller en mindre barnvagn i museet. Museets personal assisterar också gärna vid ankomsten.

Bottenplan över museet Ett Hem

Fotografering under museibesök

Det är tillåtet för privatpersoner att fotografera inomhus under museibesöket. Fotografierna får tas och användas för icke-kommersiellt och personligt bruk. Det är inte tillåtet att använda stativ eller blixt vid fotografering. Fotograferandet får inte orsaka specialarrangemang eller störa andra museibesökare.

Fotografering för annat bruk

Om du vill fotografera i museet för till exempel en tidningsartikel eller för vetenskaplig forskning, vänligen kontakta museet per e-post etthem(a)stiftelsenabo.fi eller tfn 050 363 2982. Museet kan inte användas som studio för bröllop, fester eller andra privata evenemang.

Under museibesöket

Under museibesöket ber vi besökarna att använda de skoskydd som finns vid entrén. Stora ryggsäckar och väskor, cykelhjälmar och paraplyer m.m. lämnas på knaggarna i museets entré. En del av rummen i museet är små och därför ber vi grupper att anmäla sitt besök i förväg. Alla föremål i museet är museiföremål och därför är det inte tillåtet att t.ex. röra vid dem eller luta sig mot dem. Ifall besökaren önskar sitta under museibesöket finns det finns ihopfällbara stolar att låna.