Tervetuloa kotimuseoon!

Museo Ett Hem (suomeksi koti) on konsuli Alfred Jacobssonin ja hänen vaimonsa Hélènen Åbo Akademin säätiölle lahjoittama kotimuseo. Museo avattiin yleisölle vuonna 1932 alkuperäisessä rakennuksessa Hämeenkadulla. Museo on vuodesta 1965 toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla. Museossa on esillä heidän keräämänsä taide-, esine- ja huonekalukokoelmat.


 

 

Museo Ett Hem on suljettuna vuonna 2022

Museo Ett Hem on suljettuna vierailijoilta vuonna 2022. Syy museon kiinni olemiseen on naapurirakennus Gadolinian purku sekä kampusalueella tapahtuvat rakennustyöt. Museoesineiden suojaaminen on aloitettu, minkä vuoksi museo on suljettuna jo joulukuussa 2021. Museo avaa ovensa vierailijoille taas, kun turvallisten museokäyntien järjestäminen on mahdollista.

Museon Ett Hem ollessa suljettuna henkilökunta keskittyy kokoelmatyöhön: museoesineet valokuvataan ja kokoelmien julkaisemistyö Finnaan jatkuu. Tänä aikana työskennellään myös museoesineiden konservoinnin parissa. Ett Hem -museo tulee vuoden 2022 aikana avaamaan digitaalisen museonsa osoitteessa digimuseo.fi, minkä ansiosta museossa pääsee tulevaisuudessa vierailemaan myös virtuaalisesti. 

Inlägget finns också på: Ruotsi Englanti