Vieraile Ett Hem -museossa tänä kesänä

Tervetuloa kotimuseoon!

Ett Hem -museo (suomeksi koti) on konsuli Alfred Jacobssonin ja hänen vaimonsa Hélènen Åbo Akademin säätiölle lahjoittama kotimuseo. Museo avattiin yleisölle vuonna 1932 alkuperäisessä rakennuksessa Hämeenkadulla. Museo on vuodesta 1965 toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla. Museossa on esillä heidän keräämänsä taide-, esine- ja huonekalukokoelmat.

Ajankohtaista

 • Ajankohtaista | 10.05.2024

  Ett Hem -museo avaa jälleen ovensa 15. toukokuuta 

  Ett Hem -museolla on ilo ilmoittaa, että kotimuseon ovet avautuvat vierailijoille 15. toukokuuta. Museossa voi tutustua viime vuosisadan vaihteen porvariskodin...

  Lue lisää 
 • Ajankohtaista | 21.03.2024

  Ett Hemin keramiikkakokoelma julkaistu Finna-palvelussa

  Ett Hemin keramiikkakokoelma on nyt nähtävillä Finnassa Tutustu Alfredin ja Hélène Jacobssonin posliini-, kivitavara- ja fajanssiesineisiin. Kokoelma sisältää erityisesti esineitä,...

  Lue lisää 
 • Ajankohtaista | 20.12.2023

  Åbo Akademin säätiön museoille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti

  Åbo Akademin säätiön museoille – Sibelius-museolle, Ett Hem -museolle ja Casa Haartmanille – on 12.12.2023 myönnetty Suomen luonnonsuojeluliiton Ekokompassi-sertifikaatti. Sertifikaatti...

  Lue lisää 
 • Katso kaikki

Museon historia

Turun tuomiokirkon takana, Piispankadulla sijaitsevassa tunnelmallisessa keltaisessa puutalossa, aika on pysähtynyt 1800- ja 1900-lukujen vaihteeseen. Ett Hem -museo on konsuli Alfred ja konsulinna Hélène Jacobssonin kotimuseo. Museo avattiin 1932 heidän kodissaan Turussa, osoitteessa Hämeenkatu 30. Jacobssonit lahjoittivat kotinsa Åbo Akademin säätiölle vuonna 1925. Vuodesta 1965 museo on toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla.

Lue lisää

Kokoelmat

Museossa on taide- ja esinekokoelmat sekä perittyjä ja Jacobssonin pariskunnan ostamia antiikkiesineitä. Museossa on esillä myös 1900-luvun alun sähkövalaisimia, sohvia ja erilaisia käyttöesineitä, jotka ovat osa museon nykyistä sisustusta.

Lue lisää
Oljemålning av häst som dricker ur en vattenpost vif Aura å strand

Tutustu taidekokoelmaan Finnassa

Museon taidekokoelmassa on öljyväritöitä, grafiikkaa, akvarelleja, pastelleja ja veistoksia. Suurin osa teoksista on maisemamaalauksia. Tutustu taidekokoelmaan Finnassa.

Siirry Finnaan

Museon sijainti

Museon osoite on Piispankatu 14, 20500 Turku. Museo sijaitsee lähellä Tuomiokirkkoa, keltaisessa puutalossa, Grädda-ravintolaa vastapäätä.