Ett Hem -museo on suljettuna

22.08.2023

Suomen luonnon päivä lauantaina 26.8.2023

Suomen luonnon päivänä lauantaina 26.8. Varsinais-Suomen Ilmastolupaus-hankkeen museot järjestävät yhteistyössä tapahtumia, joiden tarkoituksena on koota ihmisiä yhteen juhlistamaan ja arvostamaan Suomen luontoa. Tapahtumien fokuksessa on museoiden lähiluonto. Sibelius-museo ja Ett Hem -museo järjestävät yhteistä ohjelmaa Sibeliusmuseon takapihalla.

Taiteilijaopastus klo 12

Taiteilija Jan-Erik Andersson esittelee ympäristötaideteoksensa Pehr Kalm Revival klo 12. Esittely on suomeksi.

Pehr Kalm Revival -ympäristötaideteos on kunnianosoitus Åbo Akademin vuosien 2009–2011 varainkeräyksen lahjoittajille. Teoksessa rekonstruoidaan kahdeksasosa Pehr Kalmin yhdessä professori Johan Lechen kanssa tälle paikalle vuonna 1757 perustamasta kasvitieteellisestä hyötypuutarhasta. Taideteoksen lähtökohtana on käytetty tuon ajan karttaa puutarhasta.

Askartelutyöpaja 11–14

Tarinan mukaan Jean Sibelius piti mukanaan pientä tulitikkurasiaa, joka sisälsi suomalaista luontoa. Tule askartelemaan oma Sibeliusrasia koristelemalla tulitikkurasia ja keräämällä siihen Suomen luontoa.

Pihalla voi myös tutustua Ett Hem -museon perinnekasvikokoelmaan ja pelata kasvibingoa! Ohjelma järjestetään Sibelius-museon takapihalla, Piispankatu 17.

Ohjelmaa järjestetään myös Loimaalla, Naantalissa, Raisiossa ja Turussa. Tutustu muiden museoiden ohjelmiin linkin takana: https://www.turku.fi/uutinen/2023-08-22_suomen-luontoa-juhlitaan-varsinaissuomalaisissa-museoissa