Museet Ett Hem är stängt

22.08.2023

Finska naturens dag lördagen den 26.8.2023

På finska naturens dag, lördagen den 26.8 ordnar museet Ett Hem och Sibeliusmuseum gemensamt program på Sibeliusmuseums bakgård. Programmet ordnas i samarbete med museerna i projektet Egentliga Finlands Klimatlöfte. Evenemangen fokuserar på museernas närnatur och samlar människor för att fira och uppskatta den finska naturen.

Konstnärsguidning kl.12

Konstnär Jan-Erik Andersson presenterar sitt miljökonstverk Pehr Kalm Revival kl. 12. Guidningen är på finska.

Miljökonstverket Pehr Kalm Revival uppfördes 2012 för att hedra dem som donerade pengar till Åbo Akademis medelinsamling 2009–2011. Verket återupprättar en åttondel av den botaniska nyttoträdgård som Pehr Kalm tillsammans med professor Johan Leche grundade 1757 på denna plats. En samtida karta över trädgården har använts som utgångspunkt för konstverket.

Pyssel 11–14

Jean Sibelius ska ha burit med sig en liten ask med finsk natur i, så att han alltid hade en bit av finsk skog med sig. Kom och pyssla en egen Sibeliusask med dina favoritdelar av den finska naturen.

På gården kan du även bekanta dig med museet Ett Hems samling av traditionella krukväxter och spela växtbingo.

Programmet ordnas på Sibeliusmuseums bakgård.

Bekanta dig med de andra museernas program här: https://www.turku.fi/uutinen/2023-08-22_suomen-luontoa-juhlitaan-varsinaissuomalaisissa-museoissa